Identificeren

Hoe nu verder?

Binnen iedere organisatie is er sprake van verborgen en onbenut potentieel. Wij kunnen helpen om dit naar boven te brengen en de talenten van de toekomst te ontdekken.

Om het talent binnen je organisatie te kunnen behouden en ontwikkelen, is het belangrijk te weten hoe je het werkelijke potentieel van de medewerkers kunt ontdekken en benutten. De eerste stap bestaat uit het bepalen wat potentieel precies inhoudt binnen jouw organisatie.

Onze experts definiëren in overleg met de klant hoe potentieel eruitziet binnen de context van de organisatie. Zodra is vastgesteld welke behoeftes aan potentieel er precies zijn en hoe deze eruit zien, kan er een specifieke afstemming van instrumenten en services gemaakt worden om de beoogde talenten binnen de organisatie te identificeren.

De praktijk wijst tevens uit dat de bevlogenheid en betrokkenheid van medewerkers positief wordt beïnvloed, wanneer er effectieve ontwikkeling en retentie van talent plaatsvindt.

Het identificeren van medewerkers die in staat zijn om hun potentieel te benutten en snel door te groeien naar nieuwe functies, is ook vanuit zakelijk oogpunt zinvol. Dit zijn immers de mensen die de organisatie in de toekomst vooruit helpen en succesvol maken.

Identificeren in praktijk

High potentials kunnen worden opgespoord met talentassessments en via feedback worden voorzien van ontwikkeladvies waardoor ze effectiever en succesvoller zullen gaan opereren.

Ontwerpen van een totaaloplossing waarmee ArcelorMittal bedrijfsbreed op meerdere continenten high potentials kan identificeren en ontwikkelen.

De ontwikkeling van een volledig geïntegreerd talentmanagementproces voor Carrefour France, inclusief op maat gemaakte trainings- en ontwikkelingsplannen.

Verbeterde retentie van high potentials en een meer robuuste opvolgingsplanning voor meerdere organisaties.

Deelnemers over de hele wereld zien het als een positieve ervaring en waarderen de verkregen inzichten.

 

Neem contact op

 

Stay Sharp