Selecteren

Verrijkt inzicht in de kandidaat

Met onze recruitment oplossingen zorg je dat elk contactmoment ertoe doet, met slimme assessments en sollicitatiegesprekken die inzicht bieden.

Nadat de kandidaten gefilterd zijn om de mensen eruit te halen met de beste potentiële fit, is het tijd om de aandacht te richten op de shortlist.

Het selecteren van het beste talent in deze fase is een complex en dynamisch proces. Om tot een betrouwbare voorspelling over het toekomstig functioneren te komen, moet je je kandidaten beoordelen op capaciteiten, gedrag en persoonlijkheid. Het selectieproces biedt ook de gelegenheid om de employer brand, de waarden en de organisatiecultuur te onderstrepen.

Om deze reden bevatten onze recruitment oplossingen relevante, werkgerelateerde opdrachten op alle niveaus waarmee kandidaten worden uitgedaagd. Binnen ons volledige portfolio kun je vertrouwen op nauwkeurige inzichten verkregen uit flexibele rapportages en interviewgidsen.

We bieden ondersteuning waar nodig door namens jullie organisatie assessments af te nemen en feedback- en sollicitatiegesprekken met kandidaten te voeren. Desgewenst kunnen we ook HR medewerkers trainen zodat al deze activiteiten binnen de eigen organisatie uitgevoerd kunnen worden. De keuze is geheel aan jou.

Selecteren in praktijk

Een dynamisch selectieproces biedt recruiters en kandidaten de gelegenheid om op allerlei niveaus met elkaar in contact te treden.

Succesratio van sollicitatiegesprekken verhogen van 1:3 naar 2:3, zoals bij een toonaangevende retailer.

Tijdsbesparingen voor recruiters bij EE dankzij lagere uitvalpercentages en verbeterde retentie.

Meer dan één miljoen maatwerkassessments op jaarbasis, in meer dan 30 talen.

Werkgevers hebben een nieuwe norm gesteld voor selectie en assessment.

 

Neem contact op