360° Feedback Consultancy

Een krachtige methode

Feedback geven is niet eenvoudig, maar wel van groot belang. Feedback stimuleert constructieve ontwikkeldiscussies. Het is hierbij belangrijk om de persoon die de feedback ontvangt op zijn of haar gemak te stellen. Tegelijkertijd moet de procedure eerlijk en rechtvaardig zijn.

De balans hierin vinden is altijd een grote uitdaging. Cubiks biedt hierbij ondersteuning door middel van training en gebruikersvriendelijke instrumenten om zo 360° feedback effectief toe te kunnen passen.

De mogelijkheden met 360° feedback:

Leer het bezitten van de beste feedbackvaardigheden.

Zorg ervoor dat je team vol zelfvertrouwen feedback kan leveren.

Vertrouw op ons om namens jou feedback te leveren. 

 

Wij bieden de mogelijkheid om het geven van feedback over te nemen. Onze consultants gebruiken hun uitgebreide kennis om deelnemers te helpen om te leren van de uitkomst van hun assessments. De consultant neemt de deelnemer onder zijn of haar hoede en stimuleert de deelnemer om na te denken over de informatie in het feedbackverslag. Aanvullend ontvangt de deelnemer tips over het plannen van persoonlijke professionele ontwikkeling.

Cubiks biedt ook ondersteuning bij het leren geven van feedback. Wij organiseren interactieve sessies waarbij de nadruk ligt op theoretisch en in de praktijk bewezen technieken. De training die wij verzorgen, helpt HR- en lijnmanagers om de rapporten van de Cubiks-assessmentinstrumenten op de juiste manier te interpreteren en om vervolgens op comfortabele wijze feedback te kunnen geven aan deelnemers. 

In het kort:

Bouw organisatiebreed effectieve kanalen voor het geven van 360° feedback.

Betrek, stimuleer en help medewerkers om hun ontwikkeling te plannen.

Combineer interactieve trainingssessies met continue ondersteuning om objectieve en consistente feedback te garanderen.

Laat onze experts het proces beheren of train je medewerkers om zelf feedback te leveren.

Maak gebruik van meertalige ondersteuning voor een wereldwijde aanpak.

Stay Sharp

Trends, insights, best practice, thought-leadership... it's good to learn.